Новини

Прозорро.Продажі вдосконалили процедуру комерційних продажів

21 лютого 2022

З 17 лютого 2022 року аукціони з продажу комерційних активів відбуватимуться за оновленою процедурою. Це стосується як англійського (на підвищення ціни), так і голландського (на пониження) типів аукціонів у системі Прозорро.Продажі.

Усі оголошені відсьогодні аукціони з комерційного продажу проходитимуть в оновленому модулі аукціонів. Водночас активи виставлені на комерційних торгах до 17 лютого завершуватимуться у попередній версії системи.

Для організаторів та учасників аукціонів загальні принципи та правила роботи з електронною торговою системою після оновлення процедури не зміняться. Водночас система стала ще зручнішою та стабільнішою.

Покращена модель дозволяє організаторам аукціонів ще детальніше описати виставлений об’єкт продажу, а учасникам отримувати кращі результати пошуку.

Тестування роботи маркетплейсів з процедурами комерційного продажу командою Прозорро.Продажі тривало з листопада 2021 року. Наразі всі 47 майданчиків підтвердили готовність до роботи з процедурами комерційного продажу.

Організатори та учасники аукціонів можуть також ознайомитися з усіма змінами на майданчиках, з якими вони співпрацюють.

Станом на 17 лютого 2022 року в системі вже успішно відбулося майже 700 аукціонів з комерційних продажів, які принесли їхнім організаторам 900 мільйонів гривень, а конкуренція склала майже 3 учасники.

Такі показники означають, що система має цінність і для комерційних організаторів, які за власним бажанням віддають перевагу роботі з онлайн-аукціонами Прозорро.Продажі.

Нагадаємо, продаж активів комерційних компаній працює у системі Прозорро.Продажі з грудня 2018 року. Держпідприємство є адміністратором електронної торгової системи, в якій відбуваються онлайн-аукціони, а відтак гарантує безпечність торгів, неможливість втручання в їхній перебіг та рівний доступ кожного учасника до участі в аукціоні.